<img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=268420" width="1" height="1" alt="">
 
by Jens-Jacob Aarup | 27-06-2016 11:26:34 | 0 Comments
   

En datahelts DNA

Der er rigeligt med begreber i spil og masser af velmente holdninger til, hvornår man kan tilegne sig prædikatet datadrevet. Big Data og algoritmer udråbes som vise sten for at lykkes i fremtiden, men værdien skabes af de mennesker, som skal arbejde med dine data – og de skal have et særligt data-DNA.

[read more]

kompetencer data geek data scientist data data-driven datadrevet forretningsudvikling data analytics datavisualisering business intelligence big data datahelte data kompetencer

 
by Philip Hoyes | 27-06-2016 10:50:02 | 0 Comments
   

most wanted new features in tableau 10

Om det er fedt at dyrke features i software? Nope, men vi gør alligevel en undtagelse. Ganske enkelt fordi vi glæder os så meget til Tableau 10, der kommer til august. Derfor får du her en forsmag på de nye features, som vores kunder har længtes allermest efter, og som nu er på vej til dig og din Tableau-løsning. Men kun hvis du vælger opgradering. Selvfølgelig.

[read more]

data scientist Tableau data data analytics datavisualisering datavizualisation data discovery

 
by Jens-Jacob Aarup | 02-06-2016 12:50:01 | 0 Comments
   

2016-undersøgelse: de 6 vigtigste grunde til at være datadrevet

Danske virksomheder har skiftet forretningsfokus fra 2015 til 2016! Igen i år har vi lavet en undersøgelse af danske virksomheders brug af data, og 2016-undersøgelsen viser et farvel til knivskarpt omkostningsfokus og et velkommen til spirende optimisme – et signal om parathed og et nyt ambitionsniveau.

[read more]

data geek data-driven datadrevet data analytics

 
by Rene Iversen | 04-05-2016 09:28:29 | 0 Comments
   

Er du klar til fremtidens BI-marked?

Ny teknologi og større brugergruppe kræver disruption af det nuværende BI-marked

[read more]

kompetencer business intelligence big data datahelte strategi

 
by Jens-Jacob Aarup | 28-01-2016 12:01:50 | 0 Comments
   

De 3 vigtigste BI-temaer for 2016

Øverst på dagsordenen for mange CIOs står business intelligence og udnyttelsen af data. Digitalisering og nye teknologier øger konstant efterspørgslen efter at udnytte de data, som virksomhederne har i og rundt omkring sig. Men business intelligence er mere end nye datatyper og smarte algoritmer. Business intelligence handler om mennesker, der træffer bedre beslutninger med data. Nu, en lille måned inde i 2016, giver det mening at komme med en stille forudsigelse om, hvad de vigtigste temaer bliver i det kommende år inden for business intelligence. Med disse temaer in mente kan du gøre dig klar til året og støtte din organisation bedst muligt.

[read more]

Azure data forretningsudvikling bimodal bi business intelligence

 
by Martin Kolding Pedersen | 09-12-2015 12:49:36 | 0 Comments
   

Endelig kom opdateringen af MS Reporting Services - læs dommen her!

Microsoft SQL Server Reporting Services har fået en overhaling. Spørgsmålet er, om vi kunne have forventet mere, eller om SSRS bare er blevet endnu bedre og vildere?

[read more]

SQL Microsoft data datazen ssrs

 
 
by Jens-Jacob Aarup | 19-11-2015 09:41:55 | 0 Comments
   

Her er de 3 bedste data-råd

Lær fra de bedste: Denne data giver mest værdi

Nogle virksomheder er bare bedre end andre til at udnytte værdien af data. De dygtige evner at gøre data til en vigtig konkurrencemæssig fordel, mens de bedste og mest innovative formår at ryste en hel branches normer eller traditionelle forretningsmodeller. I vores analyse af disse virksomheder kan vi se, at brugen af data blandt de bedste, inden for særligt tre områder, er bemærkelsesværdigt højere end ved de resterende.

Datamestre gør indsigt til udsigt
Hvad enten du er nybegynder ud i data eller sand datamester, tager de fleste udgangspunkt i at få indsigt i deres afsætning. Med indsigt i disse data får du faktuel viden om din virksomheds produkter/services og kunderne – og kan på bagkant tilpasse forretningen. Men de sande datamestre går skridtet videre end blot at kunne fortælle, hvilke kunder og varer der går bedst sammen. De sande datamestre gør nemlig denne indsigt til udsigt. De bruger således salgsdata til at forudsige fremtiden og til at innovere forretningen.

[read more]

Data Visualization Data Management data geek data scientist data-driven datadrevet

 
 
by Jens-Jacob Aarup | 21-10-2015 22:42:00 | 0 Comments
   

De 3 mest værdifulde kompetencer!

Lær fra de bedste: Disse kompetencer giver mest værdi!

Nogle virksomheder er bare bedre end andre til at udnytte den værdi, der ligger gemt i de data, der er omkring dem. De formår at få gjort deres dataudnyttelse til en signifikant konkurrencemæssig fordel, og nogle er endda så dygtige, at de formår at ryste en hel branches normer eller traditionelle forretningsmodeller. Kendetegnende for disse virksomheder er også, at de får stor værdi ud af deres kompetencer. Og særligt tre kompetencer har været værdiskabende for den signifikant bedre udnyttelse af data.

[read more]

kompetencer data geek data scientist

 
by KasperUlvedal | 29-09-2014 21:01:52 | 0 Comments
   

All in Filter Parameter with Tableau and Cube Structures

Today a Client asked me, how to include an (All) value in a filter made with a Parameter. I searched the official forum and Googled it, but didn’t find an answer – so I had to come up with the solution myself.
Basically the purpose in this specific case was to set a common filter across multiple data sources in a workbook – but an Include All button doesn’t come out of the box in this case.
Below I describe the steps to set this up.

[read more]

Tableau

 
by KasperUlvedal | 11-09-2014 16:49:14 | 0 Comments
   

The Danish Consumer Price Index (CPI) – The Story in the Data.

This week, I got the pleasure of speaking about new features in the Tableau 8.2 release, at a client event within Inspari. As Story Points is a much highlighted features in 8.2, I had to cover this topic. Therefore, I decided to tell a data story. I got onto the National Statistics Institute of Denmark (Danmarks Statistik) and got my hands on the Consumer Price Index (CPI) from which I created my data story.

[read more]

Storytelling Tableau